Valpen Disa, 9 veckor

Matt men lycklig valpmatte!

Nu kommer den, första rapporten från nya hundlivet! 

Vår lilla hundvalp Disa kom hem med oss på färjan från Gotland för drygt en vecka sen, den 2 september. Hon ankrade i våra hjärtan långt innan ombordstigning. Här följer en första, snabb rapport om ”Läge Disa”.

Uppdrag ”hämta hem Disa”

Disas sista dag med sin mamma och syskon:

Onsdag den 2 september 2015 anlände två pirriga tvåbeningar, blivande husse och matte, hos Kennel Suderbys Gård i Romakloster på Gotland. Härliga Anna och Lars tog emot oss under stort gläfsande (från hundarna) i strålande solsken. Disas mamma Tova tog farväl med lite tuff kärlek, snyft. Fina Tova!

Disa med mamma Tova Gastolina
Disa med mamma Tova Gastolina

Vi kelade med Disa, satte oss ned vid köksbord och skrev olika saker på diverse dokument (som är viktiga men ”herregud vi ska ta med oss en hundvalp hem på en båt i en hytt till ett nytt liv..! ”).

Disa i bilen inför hemresa. Strax stoppas hon in i transportväska.
Disa i bilen inför hemresa. Strax stoppas hon in i transportväska.

Vi lyfte in Disa i GIGANTISK transportväska (vi tänkte hund, vi tänkte stort) bredvid matte i baksätet och tuffade iväg mot färjan i Visby. Gny: Efter typ en kilometer, vid Roma Klosterruin, tänkte vi om och lyfte in Disa i lilla fina kattväskan, så att valpen inte skulle fara runt som en vante. Disa somnade och strax var vi ombord på färjan hem.

Hundvalpen Disa trivdes bättre i lilla kattväskan.
Hundvalpen Disa trivdes bättre i lilla kattväskan.

Ombord!

Vi hade bokat djurhytt på Destination Gotlands färja: Disa låg i en liten specialinköpt valphage i tålig nylon från ZooPlus i 15 minuter. Hm: Resterande 3 timmar av färden över Östersjön sov Disa på mattes mage…

Äntligen hemma

Vid ankomst väntade katterna Tiger och Findus på oss, mormor hade varit kattvakt, så katterna var i toppform. Vi däremot, var så trötta efter resan att vi missade att stänga in katterna i sovrummet, vilket gjorde att kattungen Findus hann springa fram till oss, varpå Disa gnydde skräckslaget i sin väska. Detta löste vi med att ge Findus och Tiger blötmat i sovrummet, medan vi släppte ut Disa i vardagsrummet. Där åt hon sitt första mål mat med glupsk aptit.

Skriver snart mer om hur det går med hundvalpen och katterna! De har i alla fall accepterat varandra 🙂

– Matt men lycklig matte, som sagt 🙂

Fotnot: Disa stjärna i dansband..?

Disas kennelnamn är Suderby Gårds Kicki D, som i Kicki Danielsson!? Jo, kennelhusse Lars tyckte att ”Lantlivets Sten Sture”, som Disas pappa heter, nog nuförtiden klingar mer av dansband än av riddare – så alla valparna döptes efter dansbandsartister! Otroligt kul. (Bonus: Våra första katter, Tiger och Milou, döptes av katthemmet i ett Beatles-tema: Ob-la-di och Ob-la-da…).

… Ja, Kicki D är la en go tjej, men vår valp är ju en gudinna, en Disa, känner vi – och mamma Tova, med kennelnamnet ”Blåsippebackens Gastolina”, håller nog med oss om att det är okej att byta namn så där i efterhand? 😉

– Bra vibrationer, ger hon hursomhelst, Disa! 🙂

 

6 reaktioner på ”Matt men lycklig valpmatte!

  1. Åh, tack, Jassans Katter! 🙂 🙂 Så roligt, väldigt glad att du läser bloggen! Tihi – ja, jag lovar att skriva mer om alla tassar i familjen, så fort jag hinner: de bjuder ju på underhållning som det är svårt att slita sig från! 😉

    Gillad av 1 person

Välkommen med frågor och tankar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s