Katten Milou Vittass

Ängel Milou – Vi saknar dig så. 

Katten Milou Vittass, så älskad
Milou Vittass, så älskad.

Så här skrev vi om vår älskade Milou när hon fortfarande var med oss: 

Den 5 oktober 2013

Milou är en skygg katt – försiktig, kelsjuk, snäll och söt men mycket bestämd: En  arbetsledare som gärna jagar men hellre övervakar med tillrättavisande pip, som när Tiger jagar möss, koltrastar och kopparormar.

Milou gnyr högljutt i ångest (tolkar vi det som) när hon undrar var Tiger är och ibland tror vi faktiskt att hon förstår exakt vad vi säger: ”Leta Tiger!”, ”Kolla i klösträdet” och ”Tiger är på balkongen”.

Milou äter helst Whiskas blötmat, hon nosar vid spisen så fort fisk är på menyn men tuggar i sig torrfoder till nöds och dricker vatten i smyg.

Milou är liten och späd, men veterinären hos Djurakuten har lugnat oss med att Milou mår bra och bara är ”liten till sorten”. Det är skönt veta, för vi misstänker att lillan hade en rätt tuff start som kattunge bland cirka 30 andra katter i samma lägenhet.

 

Skygg katt – tålamod och kärlek

De tre första månaderna var Milou skygg som en räv och stel som en betongklump och vi satt tålmodigt med handen 10 centimeter från hennes nos, så att hon fick vänja sig.

Vi trodde faktiskt på allvar att Milou inte kunde spinna.

Efter 4 veckor fick vi klia Milous öron och strax satte hon sött nosen mot våra händer, vi kämpade på med försiktig närhet och efter typ 5 (!) månader hörde vi… inte ett diffust morr eller gny, men ett spinn, i klass med Tigers – wow!

Ett halvår efter spinn-debuten lade Milou upp magen när vi ville kela, och det blev spinnfest! Idag får vi killa henne på magen i cirka 3,5 minuter innan hon med ett kärleksnafs i våra fingrar säger ”Nu-Är-Det-Nog!”.

Sent i september 2013, efter nästan två år hos oss, hoppade Milou hux-flux upp i fåtöljen hos matte och kvällen efter i soffan hos husse och matte, för kel och ja, hon har insett:

Kärlek.

Milou tror att vår säng tillhör Tiger nattetid, men på morgonen är Milou där och väcker oss, för hon är självutnämnd ansvarig för födointaget.

Milou flaxar med öronen till Schubert och följer engagerat National Geographic på TV-skärmen.

 

Välkommen med frågor och tankar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s