En adopterad katt berättar

Här berättar Tiger och Milou om sin resa från misär, via katthem till ett liv som älskade familjemedlemmar. En saga med spinn. Katthemmen är överfulla – adoptera en katt!

Tiger och Milou hade bott på Stockholms katthem i nästan ett år när vi adopterade dem 2011

Ob-la-di (Milou) och Ob-la-da (Tiger), på Stockholms katthem:

I vårt Första liv…

… bodde vi, Tiger och Milou, trångt med 30 andra katter hos en tant. Vi fick slåss om mat, vatten, revir och kärlek. Vår tant mådde inte bra, och det gjorde inte vi heller.

Någon ringde Polisen

En snöig dag i januari 2011 väcktes vi av ficklampor, rop och kaos, när Polisen och Stockholms Katthem kom för att rädda alla katter. Det höll på att missa två missar, som gömt sig inuti en sänggavel. Vi tror att det var vi, men det var så stressigt att ingen riktigt minns.

I vårt Andra liv…

… på katthemmet, döptes vi till Ob-La-Di och Ob-La-Da, för alla vi katter som blev räddade samtidigt från vanvård fick namn i Beatles-anda.

Vi fick bo tillsammans, för vi var så rädda för allting och ville vara nära varandra. Väggarna var av nät, vi hade egen toalåda och kunde klättra högt inuti vårt lilla ”rum”.

Katthemmet blev ju överfullt med katter, så ett tag fick vi flytta tillfälligt till ett ”akuthem” hos en snäll familj, men snart kom vi tillbaka till katthemmet igen.

Vill ingen ha oss?

Det kom jättemånga människor i blå skoskydd och tittade på oss. Ingen verkade vilja ha oss, för de kom aldrig tillbaka. Våra andra vänner från misärhemmet blev adopterade en efter en och försvann hem till nya familjer.

Osynliga kattfröknar

När ingen ville adoptera oss, blev Stockholms katthem desperata och skrev ett fint inlägg om oss:  ”Osynliga Kattfröknar”.

Inlägget Osynliga Kattfröknar, Stockholms Katthem.
Ur Stockholms Katthems blogg

Äntligen vår tur!

En dag kom det två långa människor in i vår bur på katthemmet. De såg snälla men nervösa ut. Vi hoppade högst upp på bjälkarna i buren för att kunna spana in dem uppifrån.

– Peta inte på oss!, pep vi inombords. Men de gav inte upp, för de kom tillbaka flera gånger.

Plötsligt, lördagen den 22 oktober 2011, stoppade personalen från Katthemmet in oss i varsin transportbur för en färd tvärsöver stan till vårt nya liv i Traneberg.

Vi hade blivit adopterade!

Halvvägs mellan två liv

När transportburarna öppnades dröjde det en stund innan vi vågade oss ut… Som tur var kunde vi ljudlöst smyga iväg och gömma oss i en sprillans ny toalåda…

Tiger och Milou gömmer sig i toalådan direkt efter ankomst
Här gömde vi oss i en timme, innan vi vågade upptäcka mer av vår nya värld.

Matte och husse satte sig i köket för att få tips av Katthemmets utsända om allt från balkongnät till vaccinering, kastrering och foder.

Vi satt för säkerhets skull kvar i toalådan till långt efter att katthemspersonalen åkt iväg. När vi märkte att våra nya människor höll sig lugna, kunde vi inte hålla oss längre, det doftade ju mat!

Efter varsitt skrovmål lät vi våra nya människor titta på oss på behörigt avstånd när vi nosade oss fram.

I vårt Tredje liv…

… hos husse och matte, får vi så mycket kärlek att vi storknar. För att hedra vårt nya äventyr i livet heter vi numera Tintin Tiger och Milou Vittass. Framåt!

 

I början var vi skygga som katten, men våra människor hade tålamod och vi fick närma oss dem i vår egen takt. Efter några veckor hoppade vi upp i deras säng i smyg på natten. Vi tror inte att de märkte något.

Det tog flera månader innan våra människor fick gosa med oss, men nu trampar vi på deras magar varje morgon!

Ob-La-Di, Ob-La-Da, Life goes on!  

Katten Tintin Tiger
Tintin Tiger.

Adoptera katt, du också.

Välj ett katthem som är medlem i SVEKATT (Svenska Kattskyddsförbundet) och har en No Kill-policy.

Planera för ett nytt liv med katt:

Här berättar matte och husse om hur det gick till när de adopterade oss:

Uppdatering av matte i september 2015: Vår lilla Milou försvann i augusti 2014, vi fann blod på hennes halsband, och sökte i månader. Nu förstår vi, motvilligt, att hon är död, men hon finns för alltid i våra hjärtan. Idag lever Tiger och vi med kattvännen Findus från Södertälje Katthem, och hunden Disa. Det hjälper Tiger och oss att gå vidare. 

Katten Milou och Barbra Streisand
A Streisand Moment – Milou the Cat. Kärlek.

Ursprungligen publicerat 2013-10-04.

4 reaktioner på ”En adopterad katt berättar

  1. Att katter kan ha det så hemskt i sitt liv, som innan de kom till er! Jag ryser i hela kroppen. Jag är glad att Tiger och Findus har ett bra hem nu! Stackars Milou – hoppas hon har det bra i katthimlen…

    Gillad av 1 person

    1. Ja, visst är det förfärligt, men det är fantastiskt att det finns så många eldsjälar där ute som förbarmar sig över alla djur som far illa i människans händer. Lilla Milou har fått en egen ros i trädgården, hoppas den dyker upp fint till våren.

      Gillad av 1 person

Välkommen med frågor och tankar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s