Om Tiger och Milou

Våra första katter, Tiger och Milou, har en egen, gemensam historia. De hade vuxit upp tillsammans i ett ”misärhem”, de litade inte på någon men de älskade varandra. Ingen verkade vilja ha dem, för de hade bott nästan ett år på katthemmet när vi kom på besök i oktober 2011. 

(Uppdatering: Vår lilla Milou, Ob-La-Di, försvann så sorgligt ifrån våra liv i augusti 2014, vi sörjer henne evigt. Här är hennes och Tigers berättelse):

I sitt Första liv,

fick Tiger och Milou bo med cirka 30 andra katter trångt hos en tant. Katterna fick slåss om mat, vatten, revir och kärlek. Detta mådde varken tant eller katt bra av.

Någon ringde Polisen. Kanske ser våra katters berättelse ut så här:

” En snöig dag i januari 2011 väcktes vi av ficklampor, skrik och kaos, när Polisen och Stockholms Katthem räddade oss. Läget var akut, alla frös och letade i panik i varje vrå:  Damen från Katthemmet har berättat för husse och matte att det fanns två missar som de nästan missade, för de satt gömda inuti en sänggavel. Vi minns inte om det var vi, men när vi kom till Katthemmet fick just vi bo i samma bur, för vi var så rädda och ville bara kela med varandra hela tiden (Ha! säger Tiger).

På Katthemmet hette vi Ob-La-Di och Ob-La-Da, för alla vi katter som blev räddade samtidigt från vanvård döptes i ett Beatles-tema: Life goes on! Tack, Stockholms Katthem!

Katthemmet fick plötsligt så många att ta hand om, att vi fick bo hos en snäll familj på ett tillfälligt Akuthem, men där kunde vi inte bo för evigt, förstås, så vi fick bo på Katthemmet igen.”

I sitt Andra liv,

tillbaka på Katthemmet, fick alla katter många besök, men: ”Ingen verkade vilja ha just oss, för de kom, tittade, och kom aldrig tillbaka. På Stockholms Katthem måste du vara seriös för att köpa en katt, och besöka dina önskemål flera gånger innan du får med dig en av oss hem. Vi fanns inte med på någons önskelista.”

Stockholms Katthem skrev ett vädjande inlägg i sin blogg, för att någon skulle se Tiger och Milou, läs här: ”Osynliga Kattfröknar”.

– Vilken tur vi hade! Läs här hur det gick till när vi fick två nya familjemedlemmar, i inlägget Besöket på Katthemmet!

I sitt Tredje liv,

det liv de lever hos oss, tror vi att våra katter har börjat hitta sig själva, för efter mycket kärlek och tålamod (från Tiger, Milou, husse och matte), hoppar de nu upp i soffan (efter trånande vändor), och upp i sängen (i mörkret) och vägrar att flytta på sig från överkastet vid läggdags.

Matte får gärna klippa klor på Milou, medan Tiger bestämt tassar iväg. De gnyr när de ska in i åkväskan, men sover sedan snällt i bilen, tills Milou med sin inbyggda GPS känner att vi nästan är framme och jamar högljutt. På lantstället rusar de lyckliga i grönskan och skapar vacker musik med sina små bjällror). De har till och med lärt sig den ädla konsten att pulsera i snö.

Idag kan vi sätta oss bredvid Milou utan att hon hoppar iväg och Tiger trampar gärna på magar, hela familjens.

– Life goes on! 

Uppdatering 2015: Idag har vi inte Milou, vi vill aldrig sluta hoppas och det kommer för alltid göra ont i våra själar. Men vi har Tiger. Och lille Findus. Det hjälper oss att gå vidare. – Livet fortsätter, och vi slutar aldrig att jobba för att höja djurens status i vår värld. 

Tiger-Whiskers

Annonser

Välkommen, skriv gärna något här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s