Katt Milou, ängel

Milou-NyfikenMilou – Vi saknar dig i våra hjärtan och själar: Kom hem. Om du inte kan komma hem, så är du alltid hemma i oss. 

– Milou försvunnen sedan 5 augusti 2014. LÄS MER HÄR

Om Milou, vår älskade adopterade katt:

Milou är en skygg katt – försiktig, kelsjuk, snäll och söt men mycket bestämd: Hon är en Arbetsledare som gärna jagar men hellre övervakar med tillrättavisande pip, som när Tiger jagar möss, koltrastar och kopparormar.

Milou gnyr högljutt i ångest (tolkar vi det som) när hon undrar var Tiger är och ibland tror vi faktiskt att hon förstår exakt vad vi säger: ”Leta Tiger!”, ”Kolla i klösträdet” och ”Tiger är på balkongen”.

Milou äter helst Whiskas blötmat (vore fint med sponsring här, men ack nej, haha), hon nosar vid spisen så fort fisk är på menyn men tuggar i sig torrfoder till nöds och dricker vatten i smyg. Hon förblir smal som en glasspinne men grädde är… Gott. (Veterinären hos Djurakuten har lugnat oss med att Milou mår bra och nog är ”liten till sorten”, och inte undernärd numera, och det är skönt att veta, men vi misstänker att lillan hade en rätt tuff start som kattunge bland cirka 30 andra katter i samma lägenhet).

Tålamod och kärlek

De tre första månaderna var Milou skygg som en räv och stel som en betongklump och vi satt tålmodigt med handen 10 centimeter från hennes nos, så att hon fick vänja sig. (Läs gärna här  hon beskrevs: Milou’s annons hos Stockholms Katthem.)

Vi trodde faktiskt på allvar att Milou inte kunde spinna.

Efter 4 veckor fick vi klia Milous öron och strax satte hon sött nosen mot våra händer, vi kämpade på med försiktig Närhet och efter typ 5 (!) månader hörde vi… inte ett diffust morr eller gny, men ett SPINN, i klass med Tiger – Wow!

Ett halvår efter Spinn-Debuten lade Milou upp magen när vi ville kela, och, ja – Spinnfest! Idag är hon rutinerad, vi får killa henne på magen i cirka 3,5 minuter innan hon med ett kärleksnafs i våra fingrar säger ”Nu-Är-Det-Nog!”. Milou må vara osäker på ”hur man gör” och på vilken våning hon hör hemma i klösträdet, men när det gäller är Milou Tydlig, säker och cool – en drömchef, helt enkelt. Milou tror att vår säng tillhör Tiger nattetid, men på morgonen är Milou där och väcker oss, för hon är Ansvarig-för-Födointaget.

Milou flaxar med öronen till Schubert och följer engagerat National Geographic på TV-skärmen.

Milou är en fyrtassad filosof, vilket redan Stockholms Katthem såg: ”Osynliga kattfröknar?”.

Sent i september 2013, efter nästan två år hos oss, hoppade Milou hux-flux upp i fåtöljen hos matte och kvällen efter i soffan hos husse och matte, för kel och ja, hon har insett: Kärlek.

– På Stockholms Katthem hette Milou Ob-La-Di, så Life Goes On!

Välkommen, skriv gärna något här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s