tassen upp

Hitta hem i hundlivet, för katten!

Nu törs Disa umgås med barn! 

Vi höll på att ge upp: Disa kommer aldrig bli kompis med barn under 8 år?! I morse kom överraskningen.

Av någon anledning har Disa alltid varit rädd för barn. ”En sorts stort, tvåbent djur?!”, tänker Disa och skäller besinningslöst i förvirring. Jättejobbigt, för det utskällda barnet, för Disa och för oss. Vi vill ju inte att Disa ska traumatisera ett barn så att det får hundskräck.

Valpen Disa 8 veckor.

Du har ju också varit barn, Disa!

Våra vänners dotter Vera är 5 och ett halvt. Midsommarafton, kräftskiva och nyårsfirande dränktes i öronbedövande skall från Disa. Lilltösen och övriga barn i sällskapet var jätteduktiga och lugna i Disas närvaro, men vad hjälpte det.

Matte och husse fick varsitt akut tuppjuck av frustration.

 

Disa leker med stora hundkompisen Trolle

Disa tror att barn är stora tvåbenta hundar… Här leker hon med Trolle!


Igår sov 5-åriga Vera över hos oss med sin mamma. Kvällen blev ganska skällig, men lugnast hittills. Disa accepterade lilla Vera i flera timmar (på avstånd), men började plötsligt skälla på henne, med uppfordrande svansvift. Arrrgh!

Så äntligen, i morse, vände allt! Lillflickan kröp upp i vår säng, där Disa trynade intet ont anande. Hjäääälp, kved jag inombords. Men då lägger sig Disa plötsligt på rygg och låter barnet klia henne på magen!


Nu är Disa bästa kompis med ett BARN. Lycka!

Är din hund rädd för barn? Har du tips?

Barn är ju ganska oförutsägbara, och både rör sig och låter annorlunda än vuxna. Inte så konstigt att de ofta kan verka suspekta i en hunds ögon. Vi tolkar Disas beteende som en blandning mellan rädsla och ett otydligt kommunicerat ”lek med mig!”. Har du tankar kring detta beteende?

« »

© 2018 tassen upp. Tema av Anders Norén.

%d bloggare gillar detta: