Nu törs Disa umgås med barn! 

Vi höll på att ge upp: Disa kommer aldrig bli kompis med barn under 8 år?! I morse kom överraskningen.

Av någon anledning har Disa alltid varit rädd för barn. ”En sorts stort, tvåbent djur?!”, tänker Disa och skäller besinningslöst i förvirring. Jättejobbigt, för det utskällda barnet, för Disa och för oss. Vi vill ju inte att Disa ska traumatisera ett barn så att det får hundskräck.

Valpen Disa 8 veckor.
Du har ju också varit barn, Disa!

Våra vänners dotter Vera är 5 och ett halvt. Midsommarafton, kräftskiva och nyårsfirande dränktes i öronbedövande skall från Disa. Lilltösen och övriga barn i sällskapet var jätteduktiga och lugna i Disas närvaro, men vad hjälpte det.

Matte och husse fick varsitt akut tuppjuck av frustration.

 

Disa leker med stora hundkompisen Trolle
Disa tror att barn är stora tvåbenta hundar… Här leker hon med Trolle!


Igår sov 5-åriga Vera över hos oss med sin mamma. Kvällen blev ganska skällig, men lugnast hittills. Disa accepterade lilla Vera i flera timmar (på avstånd), men började plötsligt skälla på henne, med uppfordrande svansvift. Arrrgh!

Så äntligen, i morse, vände allt! Lillflickan kröp upp i vår säng, där Disa trynade intet ont anande. Hjäääälp, kved jag inombords. Men då lägger sig Disa plötsligt på rygg och låter barnet klia henne på magen!


Nu är Disa bästa kompis med ett BARN. Lycka!

Är din hund rädd för barn? Har du tips?

Barn är ju ganska oförutsägbara, och både rör sig och låter annorlunda än vuxna. Inte så konstigt att de ofta kan verka suspekta i en hunds ögon. Vi tolkar Disas beteende som en blandning mellan rädsla och ett otydligt kommunicerat ”lek med mig!”. Har du tankar kring detta beteende?

5 reaktioner på ”Nu törs Disa umgås med barn! 

 1. Haha, det var ju roligt att det slutade väl.
  Jag har ingen hund men mina båda katter gillar inte barn sådär värst heller.
  Den ena hon morrar och den andre får stoooora ögon. Men efter en stund brukar det gå bra så barnen t.o.m får klappa lite.

  Jag tror djur ser att barn inte är som andra människor hihi.
  Lite skrämmande kanske?

  Gillad av 1 person

  1. Ja, intressant att Golden är så fina med barn, det har förstås avlats på den egenskapen, medan just vår Gårdshund har fått mer vaktegenskaper i sig än just ”social gårdsvallare”. Vi får se om detta växer bort i takt med att hon mognar! 😍

   Gilla

   1. Träffar Disa lugna barn som förstår att hon skäller för att hon är rädd och inte arg så tror jag det kommer att gå bra. Då får hon närma sig dem på sina villkor – barn brukar ta sånt jättebra om de vet om det i förväg. Och bli mäkta stolta om/när de är ”godkända” av vovven ☺

    Gillad av 1 person

Välkommen med frågor och tankar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s