Kattgården höll på att krascha i snöstormen!

Vi hade INTE planerat för att nättaket på kattgården skulle palla för cirka 1 ton snö…

Tur att vi var hemma när stormen kom, annars hade kattgården rasat ihop!


Jodå, 10 kubikmeter nyfallen snö ger en tyngd på cirka 300 kilo – 1 ton… Plankorna som bär upp nättaket bågnade under snömassorna och nätet hängde hotfullt lågt över kattgården. Snön hade fallit galet snabbt och hunnit fastnat i de av stormen ditslängda björkkvistarna.

Flera ton, vägde snön, om du frågar matte, som stod hukad under taket i en timme och hytte med en sopkvast för att skaka loss snön från nätet.

Minst ett kilo snö föll dessutom ner innanför kragen på matte för att strax rinna sensuellt nedför ryggen som kalla kårar… iiih!

Husse är grymt förkyld, så tyvärr saknas foton på mitt slit, ni får tro mig, helt enkelt. Katterna Tiger och Findus fick husarrest tills kattgården var säker igen.

Att göra: Förstärka taket på kattgården, pronto! 
Kattgård i vinterskrud…


Finns också en längtan till sommar…


Pälsklingar i tryggt förvar inomhus…

13 reaktioner på ”Kattgården höll på att krascha i snöstormen!

   1. JAA Usch!!! Vilken panik om de varit ute o ni inte hemma. Huh! Kommer att tänka på det absolut värsta jag varit med om med Pixie i en hiss som hade kunnat gå precis hur illa som helst men gick bra. Vi fastnade med kopplet i dörren och hissen började sin färd mot 8e våningen. Pixie i andra änden av kopplet. Jag kastade mig på nödstopp när jag insåg misstaget. Fumlade ur Pixie ur selen. (Kopplets andra ände satt som berget i våningen under) och lösgjorde selen från kopplet. Sen försökte jag trycka ner oss igen. Men hissen nollställdes inte utan fortsatte uppåt. Jag släppte kopplet som rasslade ner till våning ett och chocken kom som ett slag och jag storgrät. SÅ otroligt klantigt och ändå tack för nödstopp.

    Gillad av 1 person

   2. Herregud, vilken skräck! 😱 Snabbt och starkt agerat av dig! Är alltid lite nervös i hissar, just med koppel och långa nosar… Lilla Pixie, tur att du har en matte som kan hålla huvudet kallt och rädda dig! 🙏❤❤❤

    Gillad av 1 person

   3. Haha tack för den vänliga bedömningen. Otroligt klantigt att hamna i situationen. Men jag dömde mig själv så hårt att jag lyckades hamna i situationen. Så tack för att du inte oxå gjorde det. Jag var rädd varenda gång vi åkte i hissen med kissarna sen. Superglad när vi flyttade. Skrev till hyresvärden och påpekade bristen i hissen. Tänk om jag fastnat med en halsduk och ej kunde ta mig loss. Tråkigt då att hissen inte nollställs så jag kan trycka ner mig till vån 0, utan att den istället fortsätter till destination (vån 8) när man släpper nödstoppet. Kan komma att kosta någon livet. Fick aldrig svar.

    Gillad av 1 person

   4. Ja huanemej, min mor fastnade med sin jacka i hissen och fick snabbt som attan dra av sig den och se den försvinna i schaktet..! Har stor skräckblandad respekt för hissar sen dess…

    Gilla

   5. Haha, ja, puh! PS: Nu har jag precis länkat till dina fina bilder på Bengalerna och Modkat, för att i mitt ”Test Modkat kattlåda – tre år senare” visa att kattkuben passar även för större lejon. Det var Jassan som gav mig tipset. Suveränt! 🙂 DS.

    Gillad av 1 person

  1. Verkligen tur! Taket (och väggarna) är kattnät med extra stark tråd med invävd stål, maskstorlek hela 3 x 3 cm. Bärförmågan anges som 95 kilo, men det framgår tyvärr inte om det gäller per kvadratmeter osv. Att extra mycket snö lade sig ovanpå nätet berodde nog mycket på att grenar fallit ned på nätet i stormen, så att snön fastnade. Förra vintern hade vi inga problem, men nu har vi lärt oss vad ett extremt snöfall kan ställa till med, puh! Vi är lyckliga att ingen jamis råkade illa ut, och att väggstolparna är stadigt förankrade 🙏❤!

   Gillad av 2 personer

Välkommen med frågor och tankar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s