Disa poserar i fontänen på Marenplan, Södertälje

Hund-Parkour!

Ikväll har Disa gjort debut i Parkour, det ni! En försiktig start – men Disa är vig som en katt och har nog talang för detta (hon har två flinka förebilder hemma och övar flitigt på att hoppa upp på bord, fönsterbräda och kattgårdens plankor). Värre blir det för matte, som måste jobba på balansen om hon ska göra nån nytta i övningarna, iiih.

14 hundar av alla storlekar och raser spatserade värdigt på rad genom Södertälje. Lite skäll och gläfs, några utfall och förskrämda gnyn från en del (inklusive Disa) inledde promenaden, men hundarna lugnade sig när de fick i uppgift att ”trampa” mot olika hinder (kättingar, stenar, parkbänkar) och sedan hoppa över eller upp på dessa.

Vi fick också träna på att passera andra hundar och gå sicksack mellan varandra (oj, vad Disa kan dra i kopplet) samt ” ligga plats” (vi nöjde oss med att Disa faktiskt satt stilla i över minuten).

Vi kan stolt konstatera att Disa, trots lite bjäbb-skäll, denna gång inte reste ragg en enda gång! Vi har varit på några hundpromenader och just börjat en lydnadskurs, och varje gång har den där lilla raggen vuxit under några sekunder i mötet med andra hundar. (Vi tror att hon blev skrämd då när hon var 4 månader gammal och två lösa hundar plötsligt störtade fram runt ett hörn i skogen).

– Nu börjar vår valp alltså känna sig tryggare och vågar nosa fint på kompisarna, härligt!

Disa vill ha godis
Visst förtjänar Disa en godis nu!

Jättefint (och gratis) anordnat av Södertälje Lokala Kennelklubb – trevligt umgänge  och rolig hundpromenad!

Så här trött blir man av parkour...
Så här trött blir man av parkour…

4 reaktioner på ”Hund-Parkour!

Välkommen med frågor och tankar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s