Besök Hundstallet! www.hundstallet.se

Adoptera hund

Sååå många underbara hundar lever i burar och väntar på att Du ska ge dem ett hem för livet. Se möjligheten att adoptera en hund innan du besöker en kennel! 

Hur tänkte vi?! Vi har nu valt en hund från en kennel, inte adopterat? Vi som vet hur underbart det är att få ge ett djur en andra chans: Vi har adopterat tre katter (varav två mycket skygga) från katthem och känner in i märgen att det är galet att gå till en uppfödare när det redan finns så många djur som är hemlösa och bor i burar på hundstall och katthem.

Ja, vi känner allt detta, och nu har vi ändå valt att skaffa en kennelhund?? Det blir fantastiskt, det också! Läs här hur detta gick till.  

Tanke och hjärta

Vi klickade på varje hund på hemsidorna för olika hundstall. Gemensamt för merparten av hundstallen var att de flesta av hundarna uppgavs som ”Kan inte bo med katt”, suck…

Vi besökte Hundstallet i Bromma och blev kära i varenda nos bakom gallren:

(Hundbilder: ©Hundstallet.se)

Valp eller vuxen hund?

Vi plöjde böcker, experttips och bloggar och frågade vänner, kände efter var vi är just nu i livet och bestämde att ”vi bör ha en hundvalp”, så att framför allt vår skyggaste katt Tiger kan få känna sig ”störst” i flocken. På hundstallen fanns det valpar, men de var av raser och storlekar som vi kände att vi inte var redo att behärska som nya hundägare med skygga katter att ta hänsyn till.

Vi bävade inför tanken att det inte skulle fungera med katterna och att hunden därför skulle skickas tillbaka till hundstallet. Huuu.

adoptera eller KENNEL?

Vi våndades – vi vill ju så gärna hjälpa de hemlösa djur som ”redan finns”.  Vi tänkte säkert alldeles för mycket, men vi landade i ett beslut som kändes rätt för just oss just nu.

Vi bestämde oss: ”Vår första hund kommer från en kennel”. En underbar tös av rasen Dansk/Svensk Gårdshund. Hon kommer att bli ett mirakel av ny familjemedlem för våra katter och oss. Så vi är inte ett dugg pirrigt nervösa… 😉 

”Calm, Assertive Energy…”

Vi vet: Vi har säkert tänkt för många varv, för det handlar ju ändå mest om sunt förnuft, tålamod och den energi man förmedlar till husdjuren, men ändå – vi var just nu inte redo att ta oss an en hund från ett hundstall.

Det viktigaste är att lyssna på sin magkänsla, så att man kan ge hunden det bästa liv den kan få.

–  Nästa hund, den adopterar vi! /Stolt månadsgivare till Hundstallet i Bromma, bli det du också, och besök ett hundstall var som helst!. 🙂

Bli månadsgivare
Stöd Hundstallet.
Tassen Upp för att adoptera hund! Bli månadsgivare. Prova på – se www.hundstallet.se.

TIPS!

Adoptera hund

Köpa hund

och förstås:

Adoptera katt:

2 reaktioner på ”Adoptera hund

Välkommen med frågor och tankar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s