Kattlivet Veterinär

Nu är Findus kastrerad!

Liten har blivit stor – ingen återvändo, Findus!
Med den skrikande jamorkestern Findus i ena buren och en coolt sovande Tiger i den andra tog vi oss till veterinär Emma Ekman i Gnesta. Tiger fick sin årliga vaccination och Findus blev kastrerad – fiffigt, inte sant? 🙂 Allt gick bra, förutom att det var skrikfestival även på vägen hem, innan Findus tappade rösten sista kilometrarna.

Salongsberusad katt

Väl hemma och ute ur buren vinglade lille Findus iväg till sängen lagom på lyset. Vi var vaksamma på hur han skulle hantera operationsstygnen, så för säkerhets skull fick han bära tratt första timmen, vilket gjorde att han såg helt plakat ut, stackarn. Tratten åkte av när vi såg att han var mer intresserad av att tvätta tassarna än att inspektera sina stygn – äntligen kunde vi slappna av.
Findus pustar ut i tratt i husses famn
Findus pustar ut i tratt i husses famn

Mat, matte, maaaaaaat!!!

Vi hade fått instruktion att ta bort Findus mat innan midnatt dagen före operationen, så det var en hungrig liten kille som lojt klev in i buren vid avfärd. Operationen utfördes 10:00, så när Findus såg pigg ut klockan 16, var han piiip-hungrig. Döm om hans besvikelse när han då bara fick några tuggor mat, för så stod det i instruktionerna vi fått. Resten av dagen fick Findus bara minimala doser mat. Delresultat: En utsvulten Findus drar frenetiskt i mattes hår klockan 03:45 på morgonen. Matte vinglar vid den tiden även utan tratt, men lyckades öppna kylskåpet och pressa ut lite mat ur Royal Canin-påsen. Slutresultat: Sammanlagt nästan 4,5 timmars sömn, innan Findus 06:30 nafsar matte hungrigt i öronsnibben. I dag har således varit lite ”dagen efter” för hela hushållet utom Tiger. Nu på kvällskvisten har Findus blivit sig själv, han rusar runt efter tygmöss och lever livet igen.
Findus vilar mellan buspassen
Findus vilar mellan buspassen

Ta ditt ansvar och kastrera din katt

Vår veterinär Emma Ekman på Gnesta Djurcenter har kampanjpriser på kastrering nu (mars 2015), precis som så många andra veterinärer. Budskapet är kristallklart: Kastrera din katt! Om du inte ska använda din katt för avel, finns det egentligen inga skäl för att inte kastrera katten.

”Men min katt är ju innekatt”, tänker du?
– Vips!, så har katten smitit ut. Okastrerade katter bidrar till att ännu fler hemlösa katter föds.
Vi har redan cirka ett hundra tusen hemlösa katter i Sverige: 100000 medvarelser som längtar efter ett hem. Kastrera din katt.

Fotnot: Vi länkar här till försäkringsbolaget Agrias artiklar i ämnet, och det beror på att de skriver artiklar i ämnet, vi är däremot inte kund hos Agria, vi har våra djurförsäkringar hos If.

– Det finns många försäkringsbolag – huvudsaken är: Försäkra ditt husdjur! 

Annonser

6 kommentarer

 1. Det var väl tur att du slapp tratt själv – det hade kanske muntrat upp Findus. Jag skrattade gott under min läsning – din skildring gör att man känner sig vara med, hehe. Vi har ju varit med om kasterering av katt så många gånger – därför var det kul att uppleva det igen, så här!

  Liked by 1 person

  1. 🙂 Ja, för oss var det ju första kastreringen, Tiger och Milou var redan kastrerade när de kom från katthemmet. Lite nervöst, men en ganska enkel procedur på hankatter, visade det sig ju, puh! Roligt med denna respons, utan dig och andra fina läsare vore det ju faktiskt toktrist att skriva här till slut, haha!

   Liked by 1 person

 2. Tråkigt för stackaren, men de blir ju lugnare och tänker inte på kattjejer så mycket. Men det är väldigt synd om dom den första tiden efteråt. Ja, det var ju lite synd om er också som inte fick sova. Jättefina bilder på stackaren!
  Vår kisse är också kastrerad, det blev hon på djurskyddet innan vi tog hand om henne, så vi behövde inte gå igenom detta som tur var. 🙂

  Liked by 1 person

 3. Precis, om man inte ska avla seriöst på sin katt bör man kastrera eller sterilisera den! 🙂 Förutom att tusentals kattungar föds till ett uteliv i misär, orsakar okastrerade katter även slagsmål, där de skadar både sig själva och andra katter, vilket gör att arbetet med att höja kattens status försvåras. Även en innekatt kan slinka ut på en halv sekund… – Tassen upp för att kastrera eller sterilisera din katt!

  Gilla

Välkommen, skriv gärna något här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s