Stöd Snuffefonden!

Rädda en katt från en för tidig död och visa världen att katters liv måste värnas: Stöd Snuffefonden!

Snuffefonden är en ideell förening som hjälper katter vars ägare inte har råd att med den veterinärhjälp som behövs när katten får en livshotande skada eller åkomma.

Rädda en katt från att avlivas utan annat skäl än att ägaren saknar pengar:

Snuffefondens historia

Det började med att katten Snuffe fick urinsten, vilket ledde till så dyra behandlingar att ägaren inte mäktade med. Vänner hörsammade; Snuffes behov av hjälp spred sig på internet och pengar samlades in. För lille Snuffe var det dock tyvärr för sent, och han fick somna in. Men ägarna blev så tagna av alla fina människor som försökt att hjälpa till, att de startade en fond, Snuffefonden.

Så här skriver Snuffes ägare på fondens hemsida: ”/…” i all sorg och förtvivlan, så konstaterade vi att Snuffe hade fler vänner än någon hade kunnat tro, som ville ställa upp för en liten katt och vi vill gärna fortsätta i samma anda i hans namn.”

Snuffefonden beskriver sin verksamhet så här:

”Snuffefonden ska hjälpa så att dels ingen katt skall behöva avlivas för att deras matte/husse inte har råd att betala vård som faktiskt skulle kunna bota eller åtminstone stabilisera kattens sjukdom/skada, dels visa för omvärlden att katter är värda att satsa på – deras liv är värdefulla och skall värnas! Ju fler som hjälper till, desto mer kan Snuffefonden bistå! Och kom ihåg att ingen gåva är för liten!” 

Heart-Stone-LLMer information om Snuffefonden?

Läs mer om Snuffefonden och dess administration på bloggen Wikipedia, Metrobloggen: Snuffefonden anges där (2013) administreras av Inger Andersson (Ordförande Örebro katthem, suppleant Svekatt och ledamot Hittekattsbandet i samarbete med Carina Carlström (Klosterkatterna) och Peter Stare (Bloggkatten Sippo).

Vi här på Tassen Upp har ingen koppling till Snuffefonden utöver att vi med detta inlägg försöker stötta deras arbete och att vi satt in en gåva. Vi säger bara: Tassen Upp för Snuffefonden och andra som vill stärka kattens rätt till liv!

Läs fler som skriver om Snuffefonden:

Välkommen med frågor och tankar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s