Tiger med böld vid ögat

Tiger till veterinär – ont i ögat!

I fredags morse såg vi hur vår katt Tiger tassade omkring med ena ögat stängt. Vi inspekterade ögat, det var svullet och det hade runnit vit vätska ur ögat. Vi var i stan och ringde därför vår närmaste veterinär i Stockholm, Djurakuten på Kungstensgatan 58. Vi fick en tid samma dag och husse promenerade dit med Tiger i väska.
Veterinären undersökte Tigers öga mycket noggrant, droppade smärtstillande vätska och färgade droppar i ögat för att upptäcka eventuell skada. Ingen skada, men en ögoninfektion. Stackars lilla Tiger.
Nu ska vi droppa en salva i Tigers öga två gånger om dagen, salvan heter ”Fucithalmic vet. 1%”, och innehåller fusidinsyra.
Svårt att droppa rätt!
På veterinärens inrådan droppar vi ögat bakifrån och ovanifrån, alltså husse håller i Tiger och matte sätter sig bakom Tigers huvud. Tricket är att få Tiger att titta upp mot matte och sedan inte blunda… Vi har lyckats rätt okej hittills, övning ger färdighet, men Tiger flyger iväg med världens fart efter droppen landat i ögat, så det är svårt att avgöra om hon hinner torka bort salvan innan den sjunkit in i ögat. Vi kan bara hoppas att denna kur gör verkan. En tröst för Tiger är att hon slipper tratt, läs här om när Tiger tvingades ha tratt.
Uppdatering tisdag:
Det har nu gått snart 5 dagar med medicinering utan att kattens öga ser bättre ut, det är fortfarande svullet och hon kisar besvärat med ögat. Tiger är ganska pigg i övrigt, äter, dricker och rör lite sporadiskt på sig (”lillebrorsan” Findus håller henne på benen mellan varven). Det rinner inte heller lika ofta ur ögat, men svullnaden borde ha gått ner.
Djurdoktor i närheten av Järnafjärden?
– Vi har nu bokat ett hembesök av veterinär Emma Ekman i Gnesta, så på torsdag morgon ska Tiger få sitt öga undersökt igen. Håll tassarna!

2 reaktioner på ”Tiger till veterinär – ont i ögat!

Välkommen med frågor och tankar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s