Morgonrapport: Vild jakt på mus

Pip och skrammel! Denna fredag börjar klockan 05:30 till ljudet av tassar i extas. Jag tänder yrvaket lampan och ser hur katten Tiger desperat försöker klämma sig in under bokhyllan. Jag vinglar upp ur sängen, sätter mig bredvid Tiger och kikar in under hyllan, och där, längst in, sticker in liten svans fram – Tiger har hittat en mus!

Musen piper förtvivlat, ”blip, blip”, som ett ekolod, medan Tiger exalterat skuttar runt i försök att hitta alternativa vägar in under hyllan. Kattungen Findus ligger i godan ro i klösträdet och tittar nyfiket ner på spektaklet.

Efter att de första förvirrade panikkänslorna lagt sig, bär jag resolut ut Tiger ur rummet, med Findus i släptåg. Jag stänger dörren om mig och musen. Vad göra? Jag öppnar altandörren på glänt och förklarar för musen att kylan där ute är bra mycket bättre än att bli Tigers frukost. Jag släcker, går ut till katterna och hoppas att min föreläsning tog skruv. Tiger och Findus är inte nöjda med denna lösning, låter de mig veta med varsin jamsymfoni (efter en skål blötmat nöjer de sig dock med att otåligt hoppa upp och ner i ett klösträd och se sura ut resten av morgonen).

Efter en timme törs jag kolla läget: Musen har pipit ut genom altandörren. Tiger nosar misstroget under bokhyllan och lommar besviket ut ur rummet. Livat på landet! Nu återstår bara att täppa för musens entrédörr, som jag lokaliserat till hålet för rören under diskbänken. Skönt att ha något att göra i helgen.
Tiger och Findus otåliga i klösträdet
Tiger och Findus otåliga i klösträdet

4 reaktioner på ”Morgonrapport: Vild jakt på mus

 1. Det är likadant hos oss. Under diskbänken, där rören går in finns också ett hål där småmössen brukar slinka in. Buddis, Lillen och Busan är som levande detektorer och markerar varje gång vi har fått ett besök. Då blir det jakt. 😉

  Gillad av 1 person

 2. Oj vad roligt ni hade! När vi hade sommarstugan kvar hände det ofta att någon av katterna hade med sig en levande mus in. Katterna tyckte det var roligt när vi var med och lekte med musen – som de trodde, hahaha. Så mycket gymnastik som man fick då, det kunde man leva länge på, haha. Det hände ofta att katten tog musen i munnen under jakten och då grabbade jag tog i katten och slängde ute både katten och musen. Jag började tro att katterna fångade möss och tog hem dem bara för att det skulle bli lekstuga…

  Gillad av 1 person

  1. Haha, jo nog får man motion! Skickligt att fånga både mus och katt i ett svep, där har vi att lära! Blir nog mycket träning framöver, för även kattungen verkar ha extremt jaktsinne..! 🙀

   Gilla

Välkommen med frågor och tankar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s