tassen upp

Hitta hem i hundlivet, för katten!

Morgonrapport: Vild jakt på mus

Pip och skrammel! Denna fredag börjar klockan 05:30 till ljudet av tassar i extas. Jag tänder yrvaket lampan och ser hur katten Tiger desperat försöker klämma sig in under bokhyllan. Jag vinglar upp ur sängen, sätter mig bredvid Tiger och kikar in under hyllan, och där, längst in, sticker in liten svans fram – Tiger har hittat en mus!

Musen piper förtvivlat, ”blip, blip”, som ett ekolod, medan Tiger exalterat skuttar runt i försök att hitta alternativa vägar in under hyllan. Kattungen Findus ligger i godan ro i klösträdet och tittar nyfiket ner på spektaklet.

Efter att de första förvirrade panikkänslorna lagt sig, bär jag resolut ut Tiger ur rummet, med Findus i släptåg. Jag stänger dörren om mig och musen. Vad göra? Jag öppnar altandörren på glänt och förklarar för musen att kylan där ute är bra mycket bättre än att bli Tigers frukost. Jag släcker, går ut till katterna och hoppas att min föreläsning tog skruv. Tiger och Findus är inte nöjda med denna lösning, låter de mig veta med varsin jamsymfoni (efter en skål blötmat nöjer de sig dock med att otåligt hoppa upp och ner i ett klösträd och se sura ut resten av morgonen).

Efter en timme törs jag kolla läget: Musen har pipit ut genom altandörren. Tiger nosar misstroget under bokhyllan och lommar besviket ut ur rummet. Livat på landet! Nu återstår bara att täppa för musens entrédörr, som jag lokaliserat till hålet för rören under diskbänken. Skönt att ha något att göra i helgen.
Tiger och Findus otåliga i klösträdet

Tiger och Findus otåliga i klösträdet

« »

© 2018 tassen upp. Tema av Anders Norén.

%d bloggare gillar detta: