Första rapport: Findus har hittat hem

Tre timmar efter transport från Södertälje Katthem har Findus (Lasse-Maja) valt favoritfåtölj i sitt nya hem. Efter att ha utforskat allt med nosen har Findus hunnit leka med tygmus, kela med husse och matte, äta, gå på toa, hoppa upp i klösträd och förvånat resa rygg åt sin egen spegelbild. Nu pustar han ut i fåtöljen framför Antikrundan.

Findus har matskål, vatten, toa och bädd i vardagsrummet, medan Tiger trycker i sovrummet, mitt emellan skeptisk och nyfiken. De har hälsat och nosat på avstånd, med Findus i väskan och Tiger utanför. Först fräste Tiger vid väskan och gick förnärmad därifrån. Findus pep och vi försökte hålla oss coola. Nästa vända tittade Tiger nyfiket in i väskan på Findus, blinkade och ”hängde” kvar ett tag, som att ”Det här är mina hoods, men du verkar okej”. Hade hon kunnat blåsa en bubbla tuggummi hade hon gjort det.

Vi låter dem vara i varsitt rum nu tills de fått nosa mer på varandra under trygga former. Husse och matte turas om att vara i rummen.

Efter en evighet (en dag) tyckte vi detta kändes lite jönsigt. Våga vinn! – Vi släppte ut lille Findus, Tiger såg skeptisk ut, nosade lite lagom ointresserat men (tyckte vi) vippade lite extra på svansen, vilket gjorde att Findus tordes följa efter i smyg. Snart möttes de vid klösstolpen, ett försiktigt närmande som gick toppenfint. Snart fick de äta samtidigt, under stort beröm från husse och matte.

Puh! 🙂

Vi filmade som tusan, för det hade vi svurit på att göra, men glömde liksom att frysa de flesta ögonblicken, så fotoskörden blev mager, men här kommer den! (Filmerna lägger vi upp så snart vi hinner… 😉 

Ungefär så här kändes det när Findus kom till oss som ny familjemedlem: 

En reaktion på ”Första rapport: Findus har hittat hem

Välkommen med frågor och tankar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s