Tillökning i kattfamiljen!

Nu väntar vi och Tiger på lille hittekatten Lasse-Maja från Södertälje Katthem, oj vad vi längtar!

2015/01/img_0159.png
Annonsen hos Södertälje Katthem för kattungen Lasse-Maja, nu BOKAD av oss! 🙂
Bokad – av oss!

Efter flera besök hos alla underbara katter på Södertälje Katthem ringde vi och hostade nervöst fram att ”den där lille Lasse-Maja vill vi gärna ha..?!”

Kattunge eller vuxen katt?

Vi hade tittat länge på de äldre katterna och ville så gärna hjälpa dem, för det är nästan aldrig någon som vill ha dem (psst – gamla och skygga katter är underbara, adoptera!). Men, resonerade vi, vår skygga adopterade katt Tiger växte upp i misär, blev vuxen på ett katthem och är, precis som vi, sorgsen efter förlusten av kompisen Milou. Tiger pallar nog inte att välkomna en vuxen katt, tänkte vi: Man måste ta hänsyn till de husdjur man redan har. (Kanske hade det funkat med en äldre katt, men risken att det inte skulle fungera var större med tanke på omständigheterna, och vi ville inte riskera att en stackars ny, dessutom äldre, katt skulle bli tvungen att transporteras tillbaka till katthemmet för att det inte fungerade hos just oss). nota bene: Självklart väljer vi att ADOPTERA en kattunge, eftersom Sverige har mer än ett hundra tusen hemlösa katter.

Första förberedelsen

Vi tog med vår katt Tigers filt till katthemmet, så att Lasse-Maja skulle få nosa in sig i sitt blivande hem. Här sniffar Lasse-Maja runt och lägger sig strax, i sköna drömmar hoppas vi: Vi håller tassarna för att Tiger och lillen blir goda vänner!

Kattungen Lasse-Maja på katthemmet.
Kattungen Lasse-Maja, på katthemmet.

Hm, namn för katten!?

Lasse-Maja må vara sött (han stal våra hjärtan), men grabben får nog ett nytt namn, vad sägs om Findus? Han känns som en Findus, så han ÄR Findus – Sven Nordqvist har rätt och Pettson hade samma magkänsla som vi (läs här om du inte tror oss). Vem vill inte vara bästis med Findus? 😉 💚 Adoptera en katt från ett Katthem du också!

Välkommen med frågor och tankar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s