Bästa klappen – besök ett katthem

I dag fick vi årets första, och bästa, julklapp när vi besökte Södertälje Katthem, som hade öppet hus och loppis.  Alla dessa underbara katter som väntar på att få nya hem, vilken gåva att få träffa dem. Det värmer också så i hjärtat att träffa alla volontärer som kämpar för katterna, tack för allt ert fina arbete! Vi ville ta hem allihop (katterna, alltså), men nu ska vi ta det lugnt och fundera på vad som är bäst för den lilla Tiger vi har hemma.

Katterna Milou och Tiger, Tillsammans
Katterna Milou och Tiger, Tillsammans

Tiger förlorade ju sin livskamrat Milou i somras, och vi förlorade en familjemedlem. Tiger och Milou växte upp tillsammans, de delade bur i nästan ett år på Stockholms Katthem innan de fick ett hem hos oss. Vi kommer för evigt att sakna lilla Milou, och ingen kan ersätta henne. Nu börjar vi ändå känna att vi vill ge Tiger chans till en ny lekkamrat, då vi märker att hon börjar känna sig ensam och saknar en kompis (som vi tolkar det). Gos och lek kan vi ge henne, men man räcker liksom inte riktigt till som simpel tvåfoting.

– Vi ska fundera och känna efter!

Det var svårt att slita sig från katterna och det krävdes en del övertalning för att få ut 13-åringen ur buren med den där sammetslena sköldpaddsfärgade katten… Hon drömmer gott i natt (även katten, hoppas vi).

God Jul till Dig, som läser detta och till alla katter och volontärer, på Södertälje Katthem och i hela landet!

God Jul!
God Jul!

2 reaktioner på ”Bästa klappen – besök ett katthem

  1. Tack Macilane, det stärker vår uppfattning, du har helt rätt beträffande vår lilla Tiger! Vi ska besöka katthemmet igen på söndag när de har Öppet Hus igen – problemet är bara att man vill adoptera varenda en! 🙂 God Fortsättning och Gott Nytt År!!!

    Gilla

Välkommen med frågor och tankar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s