Happy Cat - iTunes

Popcorn och film för din katt!

Happy Cat - iTunesStrålande nyheter: Du kan nu hyra eller köpa indiefilmen (!) Happy Cat – The Ultimate Cat Sitter.

En film som berör… eh, katter.

Vi har sett smakprovet!

Publikens reaktion

Milou satt som förtrollad framför TV-skärmen, medan Tiger föraktfullt nös ”inte tillräckligt hård action” och fortsatte att tvätta sin svans. Husse och matte blev märkbart frustrerat avslappnade, men har lagt rullen i ”Önskelistan” hos iTunes, eftersom Milou blev så bedårad av verket.

Betyg på rullen?

  • Milou ger: 5 möss (av fem Möjliga möss)
  • Tiger ger: 1 halv mussvans.

Analys av Dramaturgin

Här har Lars von Trier mycket att lära. Ryckigheten, det oväntade Ljuset, kasten mellan djupaste tristess och högsta pip, absurdismen och realismen i skönaste samkväm. Denna film utnyttjar filmmediets mest subtila medel (ofta aldrig tidigare påtänkta) på ett häpnadsväckande och för kattväsen upphetsande sätt! Skator struttar runt i gräset, som så plötsligt blir ett outgrundligt akvarium med påtagligt högljudda fiskar. En mus skriker nervöst med stängd nos och förvandlas till en sån där fyrkantig symbol som spattar runt på skärmen och låter som en fluga. (Hjälp mig gärna här om du har sett filmen och kan ge en mer adekvat beskrivning).

Slutsats

I allt kattväsentligt en toppfilm! Vi litar här mer på Milou’s omdöme än på Tigers, då Milou är en mer rutinerad konsument av konst och kultur (efter många timmar framför Antikrundan, Mitt i Naturen och sin egen spegelbild). Tigers intressen lutar mer åt Gladiatorerna.

Nästa steg?

  • Happy Husse – En maratonvisning av kackiga YouTube-klipp med olika sorters bilar på olika sorters underlag i olika hastigheter med samma resultat
  • Happy Matte – Ett oupphörligt collage med tester av smink, helst roterande i motsols riktning, bäst beskådat på surfplatta, så att matte kan klicka på produkterna.

– Vi påstod aldrig att detta var ett intellektuellt inlägg…

Du som har haft husdjur en längre tid har säkert mer erfarenhet av detta än vi:
– Får din katt, hund eller marsvin ståpäls av något de ser på TV? Berätta!

Välkommen med frågor och tankar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s