Bloglovin – något att älska?

Här utforskar jag möjligheterna med Bloglovin!

Hos Bloglovin kan du smidigt följa andras bloggar och dessutom göra din egen sajt mer synlig. Layouten i Bloglovin är överskådlig och det är lätt att hitta sajter med innehåll du är intresserad av.

På ditt konto kan du lägga upp din blogg/dina bloggar (skriv in hela din bloggadress, inte titeln på bloggen) samt lägga till bloggar du vill följa, osv.
Tips: Om du har FaceBook eller Twitter, kan du logga in med det kontot sedan, så slipper du hålla reda på fler lösenord.

Jag har precis skapat ett konto (gratis) hos Bloglovin, så nu ska jag börja vänja mig vid att använda detta.

Nu kopplar jag min blogg till Bloglovin

Steg 1) Här klistrar jag in deras länk:

(Klicka på länken här ovanför om du vill skapa ett konto hos Bloglovin)

Steg 2) Jag lägger till en knapp för Bloglovin i min sidopanel:
I WordPress gör du så här:

 • Gå till Utseende – Widgets
 • Välj Widgeten ”Text
 • Klistra in länken du får för din blogg på ditt konto i Bloglovin
  (Skriv ingen rubrik i din Widget)
 • Klart!

Du frågar: Men, jag har ju ”Läsaren” i WordPress, där kan jag ju följa bloggar?
Svar: Ja, men jag tycker nog att det är lite krångligt att hitta de bloggar man vill, särskilt om de inte är skapade i WordPress.

8 reaktioner på ”Bloglovin – något att älska?

 1. Precis! Kvalitet – inte kvantitet är ledordet! 🙂 För övrigt jättekul att ha en så engagerad läsare på bloggen, annars kan ju nätet kännas ganska anonymt och lite ”lost in space”. Tack!

  Gilla

 2. Intressant med reklamupplägget! Ja jag har nog också lämnat Bloglovin-sfären nu, det blir bara föööör många sajter och inlogg att hålla reda på – man kan (bör) ju ändå bara vara på ett ställe samtidigt 😉

  Gillad av 1 person

  1. Skratt! Du satte ”pricken över i-et”, hahahaha. När jag vaknat på morgnarna så börjar jag som regel att använda iMacMini och kollar bloggar på Feedly, enkelt och inte så jobbigt. Med tanke på WordPressGuru-formuleringen så är det för mig litet komiskt att det är just TJUGO bloggar som jag följer med Rss. Övriga, som jag är halvomhalvt intresserade av där får jag ett veckosammandrag med Gmail. Det är vad jag orkar med, hehe. Det jag prioriterar är de bloggar, där jag funnit en bloggarvän att kommunicera med, t.ex. dig 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Nu har jag använt (”forskat i”) bloglovin och lärt mig förstå hur bloglovin bakar in reklamen i bloggarna. Exempelvis -när man klickar på en blogg så finns det längst ned i inlägget
  en rad med texten ”Visa originalinlägg” och när man klickar på den rutan så dyker inlägget upp på en ny sida tillsammans med en fyra centimeter hög reklamruta. Jag fick det resultatet på några olika bloggar, så det är nog allmängiltigt. Det fanns även andra typer av presentationsrutor med reklam, men det följde alltså efter ”Visa originalinlägg”. Jag har nu avslutat mitt bloglovin-konto men får väl gen dem den elogen att de har lagt upp reklaminslagen på ett smart sätt – det är inte alltför störande, men ändå.

  Gilla

 4. Wow, vilket jobb du har gjort, kul att du verkar ha fått till en okej lösning! Ja, Bloglovin är ett okej sätt att följa bloggar (det har dock strulat lite för mig, då jag fick lägga upp ett sånt där Bloglovin-inlägg flera gånger för att få in min blogg i systemet = smula tjatigt för mina följare). Använder också WordPress ”Läsare” (Reader) för att följa vissa sajter (funkar ju även för bloggar utanför WordPress). Hm, känner mig lite utspridd – Bloglovin, WordPress Reader, Pinterest, mm, puh! It’s a djungle out there, valfrihet… haha! Ska utforska dina tips!

  Gillad av 1 person

 5. Reblogga detta på Macilane´s blogg och kommenterade:
  bloglovin erbjuder inte bara en spännande kontaktform med andra bloggare. Man kan göra sitt eget företag synligt med hjälp av Bloglovin, t.ex. som det beskrivs på den här länken: http://synligtforetag.se/tag/bloglovin/ eller som bloggen ”Sociala Medier” skriver: Om du behöver information om vardagliga frågor som vinterdäck och sommardäck så ska du uppsöka bloggar om däck, om du vill ha sminktips så är det livstilbloggarna som gäller. Läs gärna mer på den här länken: http://www.wyatt.se/bloglovin/
  Man kan också som den här bloggen säger: ”Testar lite olika tjänster. Tänkte se om det kan vara något att använda Bloglovin för annat än nöje men det finns ingen kategori för just den här typen av blogg med företagsverksamhet. Men vill du så får du Följa Fidusers blogg med Bloglovin.”
  Ett annat alternativ beskriver den här bloggen ”Perfektpunktse på Bloglovin”
  http://eneconomistasblogg.spotlife.se/
  Enligt ett pressmeddelande den 6 januari i år (2014) så växte Bloglovin med 350 procent förra året och når nu över 12 miljoner användare. Hur går det egentligen för dem? Det kan man, om man så vill, kolla här: http://www.proff.se/foretag/bloglovin-ab/stockholm/internet-konsulter-operat%C3%B6rer/10329970-1/

  Gilla

 6. Jag har alldeles nyss skapat ett ”system” både med OSX och IOS för att ”enkelt” kunna följa de sidor och/eller bloggar, som jag är intresserad av – http://macilane.wordpress.com/2014/04/23/rss-reader/
  Nu har jag – tack vare eller på grund av (det är ditt fel – skratt!) – ramlat in på Bloglovin och funderar på att ersätta ”mitt rss-system” med Bloglovin åtminstone vad gäller bloggar. Men, jag har en stor fråga – vad sysslar Bloglovin-gänget med – hur får de intäkter i sin verksamhet – blir man osett länkat till något okänt – sprids informationen om medlemmarna till vad då – det är många frågor, som rusar runt i mitt huvud just nu… Gratis finns inte!!!

  Gilla

Välkommen med frågor och tankar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s