Kattlivet Tillsammans

Besöket på Katthemmet

Våra hjärtan gav vika, efter månader av märkliga sammanträffanden där katter hade förföljt oss (läs mer här om våra katt-stalkers som visade vägen). Vi var ju inga ”kattmänniskor”, snarare ”En hund ska vi ha, när, du vet, det passar?”-typen, men vi kunde inte längre värja oss, så…

Vi tog tuben till Stockholms Katthem. Vi satte på oss de obligatoriska blå tandläkarskydden på fötterna och smög ängsligt omkring bland alla dessa övergivna katter. Vi ville ta hem dem allihop.

– MAX 1 KATT, ska vi ha, sa blivande husse bestämt.

Katterna bodde i rum inhägnade av hönsnät. De hade alla varsin toalåda och bjälkar att hoppa runt på. Katterna verkade trivas med sin tillvaro, deras tillvaro var ju så mycket bättre nu, än den misär de hade upplevt tidigare. Personalen (läs: volontärerna!) på Stockholms Katthem var så varmt vänliga, för de önskade ett nytt – och evigt – hem för katterna, fyllt av respekt och kärlek.

I den sista ”buren” satt två mycket mysko katter:

  • Den ena katten var Milou (Ob-La-Di), som ryggade sig förskrämt men bestämt mot burgallret – ”jag vill va’ i fred!” – när blivande matte försiktigt satte fram ett finger tio centimeter från nosen.
  • Den andra kattan var Tiger (Ob-La-Da), som spann och skuttade i buren. Blivande husse fick klappa henne lite, innan hon skyggade och hoppade upp på en bjälke utom räckhåll.

Damen från Katthemmet sa ”Vi har krävt att de ska få ett hem tillsammans, men efter 8 månader, så…”, hon tystnade och la sorgset till:

Ni kan ta bara EN av dem, om ni vill..?

Vi tar BÅDA, sa husse då.

(Matte blev faktiskt en smula nervös nu, för Tigern verkade… vild?!).

Efter tre till besök på Katthemmet fick vi skriva på Kontraktet! Nu följde bråda dagar i lägenheten: Vi monterade klösträd och säkrade vår lya från saker katter kan dö av (gummisnoddar, gem och höstglöd). Vi var lika förväntansfulla som nervösa…

UPPDATERING 12 augusti 2015!
– I väntans tider: Den 2:a september 2015, nästan 4 år efter de första katterna tassade in i våra liv, är en hundvalp på väg in i våra liv, läs mer här! 

Annonser

2 kommentarer

    1. Stort tack, fantastiskt! Vi har fått två underbara vänner och familjemedlemmar i Tiger och Milou! 🙂 Jag är jätteglad om jag kan förmedla om så bara en fläkt av all den värme våra katter skänker!

      Gilla

Välkommen, skriv gärna något här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s