Stockholms Katthem, när det låg vid Telefonplan, fin graffitti, bild från Hittekatter i Fokus

Besöket på Katthemmet

Vi var ju ”inga kattmänniskor”, men nu var det kört, efter flera märkliga händelser där katter hade ”stalkat” oss. Vi tog tuben till Stockholms Katthem. 

Vi satte på oss de obligatoriska blå tandläkarskydden på fötterna och smög ängsligt omkring bland alla dessa övergivna katter. Vi ville ta hem dem allihop.

– MAX 1 KATT, ska vi ha, sa blivande husse bestämt.

Kattlivet i en etta med wc

Katterna bodde i små rum inhägnade av hönsnät. De hade alla varsin toalåda, matskålar och bjälkar att hoppa runt på. Katterna verkade trivas med sin tillvaro, den var ju så mycket bättre nu, än den misär de ofta hade upplevt tidigare.

I den sista ”buren” satt två mysko honkatter:

Katten Milou (Ob-La-Di), ryggade sig förskrämt mot nätväggen och liksom fnös ”Jag vill va’ i fred!”, när blivande matte försiktigt satte fram ett finger tio centimeter från nosen

Katten Tiger (Ob-La-Da) spann och skuttade spattigt runt i det lilla rummet.  Blivande husse fick klappa henne lite, innan hon skyggade och hoppade upp på en bjälke utom räckhåll.

Från noll till två katter på 1 sekund

Personalen på Stockholms Katthem önskade ett nytt – och evigt – hem för katterna, fyllt av respekt och kärlek. Dessa fantastiska volontärer på katthemmen!

Damen från Katthemmet sa Vi har krävt att de ska få ett hem tillsammans, men efter 8 månader, så…”, hon tystnade och la sorgset till:

Ni kan ta bara EN av dem, om ni vill..?
Vi tar BÅDA, sa husse då.

Efter tre till besök på Katthemmet fick vi skriva på Kontraktet

Kattsäker lya…

Nu följde bråda dagar i lägenheten: Vi monterade klösträd och säkrade vår lya från saker katter kan dö av (gummisnoddar, gem och höstglöd). Vi var lika förväntansfulla som nervösa…

Den 22:a oktober 2011 anlände våra nya familjemedlemmar!

UPPDATERING 12 augusti 2015!
– I väntans tider: Den 2:a september 2015, nästan 4 år efter de första katterna tassade in i våra liv, är en hundvalp på väg in i våra liv, läs mer här! 

5 reaktioner på ”Besöket på Katthemmet

 1. Jag som älskar katter och har ett brinnande hjärta speciellt för hemlösa och oönskade katter blir alldeles varm av att läsa din blogg.
  Kan dock inte se nåt på länken om katternas ankomst??

  Du som skriver så detalj- och informationsrikt och verkligen spännande i många olika ämnen angående djur kanske kunde gå in på det där med hundmänniska, eller kattmänniska….jag hör ofta de som säger så…funderat ofta på vad jag är? men anser att jag är en djurmänniska hihi
  Jag älskar alla djur. (inte fästingar!!!)

  Gillad av 1 person

  1. Varmaste tack! Så fint att höra att det finns så många människor som värnar om djuren, som ju inte har en egen röst i vårt samhälle. Ja, haha, att utreda detta med katt-och hundmänniska blir nästan en doktorsavhandling, om man inte gör som du och jag, bestämmer sig för att vara djurmänniska och hålla hjärtat öppet för alla djurarter (utom fästingar). Värt att utforska! PS: Du kan läsa om katternas ankomst i inlägget En adopterad katt berättar 🙂 /Det du såg var en gammal länk som ”hängde sig” kvar efter uppdatering, knasigt! DS. Tack och kram! 🙂

   Gillad av 1 person

  1. Stort tack, fantastiskt! Vi har fått två underbara vänner och familjemedlemmar i Tiger och Milou! 🙂 Jag är jätteglad om jag kan förmedla om så bara en fläkt av all den värme våra katter skänker!

   Gillad av 1 person

Välkommen med frågor och tankar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s